Döntések és javaslatok is születtek a GVB ülésén

Fotó: Rádió Antritt
2020. Június 23. 15:41
A veszélyhelyzetet követően hétfőn ülésezett a szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága (GVB).

Bomba Gábor, a GVB elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a legutóbbi ülésen döntések is születtek, de a bizottság jogköre még nem teljes, mivel a veszélyhelyzet alatt Ács Rezső polgármester módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatot, magához vonva a beszerzésekkel kapcsolatos összes döntést. A GVB ülésen ezúttal javaslatokat fogalmaztak meg, valamint döntöttek azon ügyekben, amelyekben lehetőségük volt.

A hétfői ülésen egyebek mellett döntöttek arról, hogy jövő héten elinduljon a Sió turisztikai fejlesztése, amely projektben 2017 óta nem történt előrelépés. A beruházás során út, kerékpárút, parkoló, fedett pihenő és egy kis kikötő épülne a Sión.    

Bomba emlékeztetett, hogy a Szekszárdi Meliorációs Kft. közel 80 millió forinttal tartozik a megyeszékhelynek, amely összeg behajtásáról korábban már döntöttek.

– Mi akkoriban elindítottuk ennek az összegnek a behajtását, ez a pénz nagyon hiányzik a kasszából, főleg most a veszélyhelyzeti költségek miatt is. A polgármester egyszemélyben döntött, hogy a város több millió forintért megvásárolja a cég üzletrészét, így most saját magunknak tartozunk és ezért még fizettünk is. Ezzel kapcsolatban javaslatot tettünk arra, hogy a szerződést nyilvánítsuk semmissé és az ügyészséghez fogunk fordulni – részletezte a GVB elnöke. 

Hozzátette, hogy az ülésen döntöttek a Szekszárdi Vasárnap kiadásáról is.

– A veszélyhelyzet ideje alatt a polgármester magához vonta az újság kiadási jogát és csak az jelenhetett meg, amit ő engedélyezett. Ezt nem gondoljuk kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Ezért visszaadnánk a kiadási jogot a Vagyonkezelőnek és egy új stábbal kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatást tervezünk a lakosság felé – fogalmazott Bomba Gábor. 

Kitért arra is, hogy a Szekszárdi Szüreti napok kapcsán a mai napig nem született döntés, ezért ezzel kapcsolatban azt javasolják a közgyűlésnek, hogy a szüreti fesztivált szeptember 17 és 20 között rendezze meg a Szekszárdi Közművelődési Nkft. Javasolták továbbá egy szervezőbizottság létrehozását is, ahol a KCV (a szekszárdi közgyűlés Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága), GVB tagok mellett a borászok, vendéglátósok és a Babits Mihály Kulturális Központ is képviseltetné magát.

– Téma volt továbbá a KSC (Atomerőmű KSC Szekszárd – szerk. megj.) kérelme, akinek a tavaly megszavazott támogatását a polgármester egyszemélyi döntés alapján elvonta. Ez nem csak a KSC-t, hanem az összes civil- és sporttámogatást érintette. Jelenleg még az ő (a polgármester – szerk. megj.) költségvetése van hatályban, így forráshiány miatt nem tudunk támogatást adni. Készülünk egy új költségvetéssel, de egyelőre nem látjuk át, hogy hova lett a pénz. Át fogjuk nézni és be fogunk terjeszteni egy új költségvetési javaslatot – zárta mondandóját Bomba Gábor.

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ