Anyagi elismerést kapnak a veszélyhelyzet idején nyújtott segítségükért

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Június 26. 10:30
Bátaszéken a képviselő-testület döntött arról, hogy egyszeri pénzjutalmat biztosít a házi segítségnyújtás, idősgondozás, családsegítés területén dolgozóknak.

A veszélyhelyzetet követően ismét ülésezett szerdán Bátaszék Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Számos kérdésben foglalt állást a testület, egyebek mellett elfogadták a Bát-Kom Kft. 2019. évi szakmai-, illetve mérlegbeszámolóját – tájékoztatott dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere.

Mint mondta, hogy egy sor pénzügyi kérdést is tárgyaltak, többek között elfogadásra került a város önkormányzatának 2019. évi zárszámadási rendelete, elfogadták továbbá a társulások 2019. évi zárszámadásairól szóló, illetve a pénzügyi elszámolásról szóló beszámolóit is.  

– Első alkalommal módosította a képviselő-testület a 2020. évi költségvetést, melynek apropója a veszélyhelyzet időszaka alatt meghozott döntéseknek a költségvetésen történő átvezetése, illetve költségvetési szempontból is tudomásul vétele annak az elvonásnak, ami a gépjárműadó tekintetében önkormányzatunkat is érinti – fogalmazott a városvezető.

Hozzátette, hogy döntött a testület arról is, hogy felülvizsgálja a város 2015 és 2020 közötti közművelődési stratégiájának tapasztalatait és elkészítik ebben az évben a 2020-2025 közötti időszakra szóló stratégiát. Döntés született továbbá, hogy a város főutcáján lévő forgalmas közterületi járda felújítására pályázatot nyújtanak be, emellett még idén nyáron felújítják a városi óvoda épületének valamennyi teraszát és a zsidó temető rekonstrukcióját is folytatják.

– A képviselő-testület rövid tájékoztatót kapott arról, hogy a veszélyhelyzet során milyen döntések születtek. Köszönetünket fejeztük ki az érintett munkatársaknak, és az erkölcsi köszönetnyilvánítás mellett arról is döntöttünk, hogy a házi segítségnyújtás, idősgondozás és családsegítés területén dolgozó kollégáinknak egyszeri 200 ezer, illetve 250 ezer forintos jutalom kifizetéséhez biztosítunk pénzügyi fedezetet, figyelemmel arra, hogy ők sajnos a központi pénzügyi elismerésből kimaradtak – részletezte dr. Bozsolik Róbert.

Mindemellett Alsónyék és Alsónána Önkormányzatával együttes ülésen tárgyalták meg és fogadták el a Bátaszéki Közös Önkormányzati Hivatal 2019. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, illetve elfogadásra került a Hivatal költségvetésének felosztására vonatkozó javaslat, azaz az egyes önkormányzatok mekkora összeggel járultak hozzá a 2019-es működéshez és ebből adódóan keletkezik-e fizetési kötelezettség, vagy visszafizetési kötelezettség a hivatal részéről.

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ