Hétértékelő: nincs olyan probléma, amely veszélyeztetné a szekszárdi uszoda befejezését

Fotó: Rádió Antritt
2020. Június 27. 11:19
Ács Rezső, Szekszárd polgármestere értékelte az elmúlt időszak eseményeit.

Pénteken tartotta hétértékelő tájékoztatóját Ács Rezső polgármester. Mint mondta, az ÉSZ frakció nem hajlandó együttműködésre, az ügydöntő bizottságokban a Fidesz-KDNP-t senki nem képviseli, csak az ÉSZ frakció tagjai vesznek részt a munkában és a döntésekben.

– Az elmúlt ciklusban minden bizottságban volt legalább egy ellenzéki képviselő és a véleményüket a bizottságokban és a közgyűlésen is el tudták mondani. Én őszintén remélem, hogy a pandémia után majd azért valamilyen szinten ez is rendeződni fog és akkor az egyfős többség és a kisebbség együtt tud dolgozni a város érdekében, mert ez az elmúlt hetekben sajnos nem így volt – fogalmazott a polgármester.

Az elmúlt napokban a városban épülő új uszodáról készült egy szakvélemény, amely Rácz Zoltán képviselő kérdéseire adta meg a választ, tájékoztatott a továbbiakban a polgármester. A szakértő véleménye szerint vannak „kisebb-nagyobb gondok és hibák”, de olyan jellegű probléma nincs, amely veszélyeztetné a szekszárdi uszoda befejezését. A városvezető összegezte, hogy a jelen helyzet szerint be lehet fejezni ezzel a kivitelezővel, ezen a helyszínen a beruházást.  

Július másodikán ismét ülésezik Szekszárd MJV Önkormányzata Közgyűlése. A jövő heti ülés kapcsán Ács Rezső elmondta, hogy voltak olyan napirendi pontok a legutóbbi közgyűlésen, amelyek elmaradtak, illetve olyan témák, amelyeket újra kell tárgyalni.

– Nehezen értelmezhető döntések is születtek (a közgyűlésen – szerk. megj.) és a jegyző asszony törvényességi észrevétellel élt ezek kapcsán, én pedig nem hajtom végre ezeket a döntéseket, hanem újra a Közgyűlés elé fogom terjeszteni. Ilyen például a pandémia ideje alatti kommunikáció, az uszoda szerződésének a módosítása, amelyet aláírt a Sportközpont is, vagy éppen a Meliorációs Nkft.-nek a szerződésmódosítása. Tehát olyan témák, amelyek fontosak a városunk működése szempontjából, de egyértelmű döntéseket kell hozni. Most ezek a döntések nem egyértelműen születtek meg, ezért újra kell tárgyalnia a Közgyűlésnek és reméljük, hogy a végeredmény olyan lesz, hogy lehet majd értelmezni ezeket a döntéseket, mert egyelőre nem így állunk. Illúzióim nincsenek, valószínűleg ugyanezt a döntést fogják majd meghozni, de természetesen a törvényességi észrevétel alapján nekem ezt a döntést meg kellett hoznom – zárta mondóját Ács Rezső polgármester.   

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ