Ráomlott az új garázs, a kivitelező bíróság előtt felelt

Fotók: police.hu
2020. Június 30. 08:23
Nagymányokon történt az eset, 2018 júniusában.

Ítéletet hirdetett az első fokon eljáró Bonyhádi Járásbíróság abban a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult büntető ügyben, melyben a vádlott által felépített garázsbeálló összedőlt és maga alá temette az alatta tartózkodó sértettet – adta hírül közleményében a Szekszárdi Törvényszék.

Mint írják, az elsőfokú ítélet tényállása szerint 2017 októberében a vádlott és a sértett megegyezett arról, hogy a vádlott, mint arra megfelelő végzettséggel rendelkező ács-állványozó, felépít a sértett nagymányoki lakóházának udvarán egy garázsbeállót. A vádlott a garázsbeállót elkészítette, kiviteli terv és dokumentáció nélkül. 2018 júniusában a sértett és annak egy ismerőse a garázsbeálló festését végezték, amikor az összedőlt és az épület alatt tartózkodó sértettet maga alá temette, ennek következtében a sértett a jobb és a bal combcsontjának törését és bal felkarjának hámhorzsolását szenvedte el. A keletkezett sérülésekkel összefüggésben a sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki. A jelen lévő másik sértettnek sikerült kimenekülnie az összeomló épület alól, azonban egy léc a hátára, egy betoncserép pedig a lábfejére esett, melynek következtében hámhorzsolásokat, valamint lábujjának törését szenvedte el.

A lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Bonyhádi Járásbíróság ítéletében a vádlottat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért a vádlottal szemben egy év fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

(Szekszárdi Törvényszék)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ