A Garay János Gimnázium 4,45-ös átlaggal zárta a tanévet

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Június 30. 12:27
A diákok az év folyamán kiemelkedő eredményeket értek el az országos versenyeken is.

A Szekszárdi Garay János Gimnázium sikeresen és eredményesen zárta a 2019/2020-as tanév szorgalmi időszakát, tájékoztatott Heilmann Józsefné igazgató. Mint mondta, az intézmény egyik legkiemelkedőbb teljesítménye a digitális oktatásra való gyors átállás, másrészt pedig az új körülmények között lebonyolított sikeres érettségi vizsgák.

– A pedagógus kollégák a megváltozott körülményeket az értékelésnél is figyelembe vették, azaz elsősorban a márciusig szerzett osztályzatok adták az év végi jegyeknek a súlyát, így talán ennek is köszönhető, hogy még lojálisabbak lettünk a gyerekekhez és minden idők legjobb eredményével zárta az évet a gimnázium – fogalmazott az igazgató.

Kiemelte, hogy 4,45 lett az intézmény átlaga. A gimnázium teljes létszámát jelentő 504 tanulóból 213 diák ért el kitűnő, valamint jeles értékelést.

– Nagyon magas osztályátlagot elért osztályaink is vannak, közel 4,8-as átlaggal nyerte meg az osztályok versenyét a 11. B osztály és hasonlóan jó eredményt ért el 4,7-es átlaggal a 11. A osztály is – tájékoztatott Heilmann Józsefné.

Hozzátette továbbá, hogy a járványügyi helyzet miatt számos tanulmányi verseny ősszel folytatódik, de a mindeddig befejezett versenyeken szintén kiemelkedő teljesítményt értek el a diákok. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen történelem tantárgyból jól szerepeltek a diákok, akiket dr. Gesztesi Enikő készített fel a döntőre, ugyanis az országos megmérettetés 29 döntőse közül négyen képviselhették a szekszárdi intézményt, közülük pedig Angyal Réka teljesítménye kiemelkedő, aki végül második helyezést ért el.   

A gimnázium diákjai további országos vetélkedőkön értek el első helyezést: az ORIGO angol nyelvű matematika versenyen, az Édes Anyanyelvünk országos nyelvhasználati versenyen, illetve a gimnázium kosárlabdacsapata is a dobogó legfelső fokára állhatott az idei tanévben.   

Az Emberi Erőforrások Minisztere minden évben meghirdeti a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019” díjat, amelyre azon fiatalok pályázhatnak, akik kiváló osztályzattal rendelkeznek és kiváló sporteredményeket értek el, a szekszárdi gimnázium 6 diákja pályázott idén sikeresen a díjra. Emellett a Hyperion Országos Tanulmányi Versenyen is remekeltek a diákok.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ