Holnaptól ismét fizetni kell a parkolásért Szekszárdon

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Június 30. 14:00
A közterület-felügyelők fokozottan ellenőrzik majd a szabályok betartását.

A Kormány döntése értelmében 2020. július 1-től megszűnik az ingyenes parkolás Szekszárdon is, így a díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területek (fizető parkolók) várakozási célú használatáért a gépjármű használójának díjfizetési kötelezettsége keletkezik – tájékoztat lakossági felhívásában Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Közterület-Felügyeleti Csoportja.  

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy Szekszárd MJV Önkormányzat Közgyűlése 2020. július 1-jei hatállyal módosította a város parkolási rendjét, ennek keretében a Toldi utcában, valamint a Bajcsy Zsilinszky utca 7-9. számú épülettől délre található parkolóban – a táblával jelölt területen - két órás várakozási korlát került bevezetésre, ezzel 32-re nőtt azon közterületek, utcák száma a településen, ahol díjmentes a várakozás, de legfeljebb két óra időtartamig.

Kiemelik, hogy a korlátozott várakozási övezetben a várakozás megkezdésének időpontját a járművön – gépkocsi esetében a jármű szélvédő üvege mögött – elhelyezett tárcsán jelezni kell. A gépjárművel a parkolóhelyet a 2 órás időtartam lejárta után el kell hagyni, a várakozási időtartam nem hosszabbítható meg. Tárcsa beszerezhető a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyfélszolgálatán, valamint bármelyik papír-írószer üzletben.

Azon magánszemélyek, illetve gazdálkodó szervezetek, társadalmi szervezetek, akiknek a lakásuk, telephelyük, irodájuk közvetlen közelében csak korlátozott várakozást lehetővé tevő parkoló található, szintén a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft-nél igényelhetnek – 400.- Ft összegű kezelési költség megfizetése mellett - korlátlan várakozást biztosító igazoló lapot, két rendszámra szólóan. Fontos, hogy a várakozási időt jelző tárcsa, vagy a parkolási igazolólap az ellenőrzés céljából jól látható módon kerüljön elhelyezésre a járművön. A fizető parkolók környezetében található, a KRESZ 17. § (1) bekezdésének e/2) pontjában meghatározott módon kijelölt, várakozási korlátozás alá tartozó területek táblával jelöltek, de a közterületek felsorolása a város honlapján is megtalálható – áll a tájékoztatóban.  

Hangsúlyozzák továbbá, hogy a közterület-felügyelők a közúti közlekedési szabályok betartását fokozottan ellenőrzik, különösen a várakozásra, megállásra, behajtásra vonatkozóakat és jogszabálysértő cselekmény észlelése esetén a szükséges intézkedést megteszik.

(Szekszárd MJV Polgármesteri Hivatal Közterület-Felügyeleti Csoport )

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ