Július 15-től ítélkezési szünet lesz a bíróságokon

Illusztráció: birosag.hu
2020. Július 02. 12:28
Ebben az időszakban a bíróságok nem tartanak tárgyalásokat sem, a törvényekben meghatározott kivételektől eltekintve.

Július 15-től augusztus 20-ig a Szekszárdi Törvényszéken, illetve a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokon ítélkezési szünet lesz, adta hírül közleményében a Szekszárdi Törvényszék.

Mint írják, az ítélkezési szünet kiterjed a Szekszárdi Törvényszékre, a Szekszárdi Törvényszék Gazdasági Hivatalára, a Szekszárdi Járásbíróságra, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra.

Tájékoztatnak továbbá, hogy az ítélkezési szünet időtartama alatt valamennyi előbb felsorolt bíróság és bírósági intézmény rendes napi munkaidőben ügyeletet tart, továbbá biztosítja a hatályos eljárási és anyagi jogi, valamint ügyviteli előírások szerint halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését.

Emellett a cégbíróságon és a bírósági kezelőirodákban naponta 9:00-tól 11:00-ig ügyfélfogadási időben folyamatosan biztosítják az ügyfélforgalmat. Ebben az időszakban a bíróságok nem tartanak tárgyalásokat sem, a törvényekben meghatározott kivételektől eltekintve.

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon az ügyfélsegítő nap tartása szünetel, de a Szekszárdi Törvényszék területén működő járásbíróságokra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon szerdai napokon  8:00-tól 12:00-ig, valamint 13:00-tól 16:00-ig a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a  bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

(Szekszárdi Törvényszék)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ