Szúnyoggyérítés lesz Alsónánán

Illusztráció: katasztrofavedelem.hu
2020. Július 04. 13:00
Július 8-án, szerdán végeznek földi szúnyoggyérítést.

Alsónána területén földi szúnyoggyérítést végeznek július 8-án a napnyugtát követő órákban, rossz idő esetén pedig július 9-én, vagy 10-én végzik el a védekezés elleni teendőket – adta hírül közösségi oldalán Alsónána Község Önkormányzata.

Mint írják, az alkalmazandó szúnyogirtó szer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, emellett emberre nem veszélyes és néhány óra alatt lebomlik.

A tájékoztatóban felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a szúnyoggyérítés napján javasolt a szabadban tárolt gyermektájékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni. Emellett javasolják továbbá, hogy a kezelés idejére és az azt követő egy órában az ablakokat, ajtókat tartsák zárva és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kapcsolják ki. A kezelt területen termő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztás előtt ajánlott megmosni, továbbá a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – áll a tájékoztatóban.   

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ