Ma is hallhatjuk a szirénákat

Illusztráció: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2020. Július 06. 10:30
Délelőtt 11 órakor a MoLaRi rendszer, délután 13 órakor pedig az LTRR szirénák morgatópróbái törik majd meg a csendet.

Júliusban, a hónap első hétfőjén a MoLaRi és LTRR rendszer szirénáinak csökkentett üzemű próbáit hallhatjuk Tolna megyében – tájékoztat közleményében a Tolna Megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Mint írják, a MoLaRi, azaz a Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer egy érzékelő és riasztórendszer, amelyet a veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari üzemek környezetében építettek ki. Az LTRR, a Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer szirénáit a paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetében telepítették. A riasztórendszerek hangszórói alkalmasak arra, hogy veszély esetén a környezetükben élő lakosságot tájékoztassák a szükséges magatartási szabályokról.

Július 6-án, hétfőn délelőtt 11 órakor a MoLaRi rendszer, délután 13 órakor pedig az LTRR szirénák morgatópróbái törik majd meg a csendet. A „Figyelem ez próba, figyelem ez próba” felhívás után egy 6 másodpercig tartó mélyről induló fel, majd lefutó hangjelzést hallhatunk. „A próbának vége, a próbának vége” felhívással zárul a fent említett rendszerek tesztelése.

A lakosságnak a próbákkal kapcsolatban teendője nincs.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ