Jelentős támogatások érkeznek térségünkbe

Fotó: Rádió Antritt
2020. Július 06. 12:00
A munkahelyek megőrzése és új munkahelyek létrehozása a cél, hangsúlyozta Horváth István országgyűlési képviselő.

A koronavírus első hullámának lecsengését követően jelentős gazdaságélénkítő programok indulnak a Kormány döntésének értelmében, a munkahelyek megőrzése és újabb munkahelyek létrehozását elősegítendő térségünkbe is források érkeznek majd, nyilatkozta rádiónknak Horváth István, térségünk országgyűlési képviselője.

Mint mondta, ennek megfelelően a következő napokban a BHG Alkatrészgyártó Kft.-nél kerül sor egy jelentős támogatás átadására az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára által.   

– A BHG-nál több mint 500 munkahelyet sikerült stabilizálni és mintegy 150 millió forint támogatás érkezhet a vállalkozáshoz – fogalmazott Horváth István.

Hozzátette, hogy az intézkedések nemcsak ezt a céget, hanem szinte az összes olyan szekszárdi autóipari beszállítót is érintik, amelyekre hatással volt a koronavírus által okozott gazdasági hatás és mindezt „le is tudtak dokumentálni”.

– Nemcsak a munkahelyek megőrzése, illetve a lerövidített munkaidőhöz kapcsolódó támogatások érkeznek, hanem július 14-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tolnán, a Fastron Hungária Kft.-nél tesz bejelentést egy újabb támogatásról. A vállalat olyan támogatást kért, amelynek köszönhetőn új munkahelyeket tud létrehozni, illetve technológiai fejlesztéseket is végrehajthat, hiszen a Kormány célja nemcsak a munkahelyek megőrzése, hanem új munkahelyek létrehozása is. Ebben a térségünk jól szerepel és jelentős források fognak majd ideérkezni, amelyekről szintén tájékoztatni fogjuk az itt élőket – tájékoztatott Horváth István.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ