Hamarosan Szekszárdon is gyérítik a szúnyogokat

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Július 06. 14:00
Földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek a megyeszékhelyen, július 8-án.

Szerdán, július 8-án a napnyugta utáni órákban szúnyoggyérítést végeznek, rossz idő esetén az ezt követő két napban végzik el a védekezés elleni teendőket – adta hírül felhívásában Szekszárd MJV Polgármesteri Hivatala.

Mint írják, a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel dolgoznak majd a szakemberek, amely készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. Emellett a kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni, a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében pedig tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – áll a lakossági tájékoztatóban.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ