Népes mezőny versenyzett Szekszárdon

Illusztráció: Szekszárdi Sportközpont
2020. Július 07. 10:46
Felkészülési atlétikaversenyt szerveztek pénteken, a megyeszékhelyen.

A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya szervezett versenyt az atlétáknak július 3-án, a megyeszékhelyen. A nyílt versenyen 27 egyesület közel 150 versenyzője vett részt, összesen 17 versenyszámban, a korosztályokkal együtt 95 versenyszámban hirdettek eredményt.

Mind az ügyességi, mind a futószámokban népes mezőny gyűlt össze és köszönhetően a hátszélnek jó eredmények születtek a sprint számokban és a távolugrásban is, tájékoztatott Scherer Tamás szakosztályvezető.

– Néhol olyan erős hátszél volt, hogy sajnos ezeket az eredményeket egyéni csúcsként nem hitelesíthettük, mert több volt, mint a megengedett 2 m/s, de ennek ellenére nagyon örülünk a jó eredményeknek. A felkészülési verseny az idei atlétikaszezon egyik első állomása volt a szekszárdiak számára. A szezon idén a szokásosnál hosszabbra nyúlik, hiszen augusztusban, szeptemberben, de még októberben is szerveznek bajnokságot. A felnőtt korosztályú atléták foltytatjáka a közeljövőben a versenyzést, egyebek mellett most hétvégén, Gödöllőn indulnak magasugróink – részletezte Scherer Tamás.

Kitért arra, hogy a pénteki megmérettetésen Szemerei Levente 2000 méteres akadályfutásban 6 percen belüli idővel ért célba, amely bíztató, bár Levente elmondása szerint kissé fáradt volt.

– Levente formája még nem az igazi, de a következő versenyéig még egy hónap van és bízunk abba, hogy dobogóra tud állni a felnőtt bajnokságban. A fiataloknak még rengeteg idejük van felkészülni, hiszen szeptember közepén és végén lesznek a bajnokságok újonc és serdülő korosztályban, de ők is szépen teljesítettek pénteken, amely mindenképpen biztató a jövőre nézve – fogalmazott a szakosztályvezető.   

A pénteki megmérettetésen 100, 200, 400, 800 méteres síkfutásban, 1500 és 2000 méteres akadályfutásban, emellett gerelyhajításban, diszkoszvetésben, súlylökésben, valamint távolugrásban, magasugrásban és hármasugrásban mérték össze tudásukat a versenyzők a szekszárdi atlétikapályán. 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ