Városfejlesztési kérdésekben döntött a GVB

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Július 07. 13:38
Hétfőn ülésezett a szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága (GVB), ezúttal főként városfejlesztési témákat tárgyaltak és a 2020-as évre vonatkozó fejlesztésekről döntöttek.

A bizottság arra fókuszál leginkább, hogy minél több fejlesztést tudjon útjára indítani idén, tájékoztatott Bomba Gábor, a GVB elnöke. Mint mondta a Szekszárdi Baka István Általános Iskola esetében elindították a pályázat értékelését, ezt követően lehet majd elkezdeni a munkálatok, gondot jelent azonban az, hogy az elmúlt három hónapban nem történt előrelépés a korszerűsítési projekt ügyében.

– Veszítettünk három hónapot, ami azért gond, mert így októberben kellene megoldani többek között az ablakok cseréjét, és akkor megfagynak a gyerekek. Mindemellett ha nem készülünk el márciusra, akkor elveszítjük a támogatást, amit szeretnénk elkerülni, ezért kértünk hosszabbítást az Irányító Hatóságtól, hogy inkább a jövő tavasszal kezdhessük el a munkát, így nyáron be is lehetne majd fejezni. Amennyiben nem kapunk hosszabbítást, kénytelenek leszünk télen elkezdeni a munkálatokat – részletezte Bomba.

A GVB emellett több kilométernyi járda felújításáról is döntött, amelynek keretében közel 120 millió forintból újulhatnak meg a megyeszékhely járdái, a meglévő utcák listája bővült a Bocskai utca, a Wosinsky Mór lakótelep és a Flórián utca járdáival. A bizottság elnöke hozzátette, hogy ezek mellett tervezés alatt áll a Fáy András utca, a Domus előtti járdaszakasz, a Szentgáli Gyula utca, a Puskás Tivadar utca és a Gemenc szálló, valamint a Babits Mihály Kulturális Központ közötti szakasz felújítása is, illetve a Búzavirág utcára is érkezett javaslat.

Bomba Gábor elmondta továbbá, hogy elkezdődik a Belvárosi Közösségi Ház felújítása is, amely előreláthatóan még idén elkészül. A fejlesztés kiemelt célcsoportja – a helyi lakosságon kívül – a mozgássérültek, a beruházás számukra is lehetővé teszi majd, hogy társas-szabadidős programokat valósítsanak meg, beltéri rendezvényeket szervezzenek. 

– Az álhírekkel ellentétben, a Szőlőhegyi óvoda és bölcsőde kiviteli tervei pár hét múlva elkészülhetnek és indulhat a kivitelező kiválasztása. Reméljük, hogy ősszel elkezdődhet az építkezés és a következő tanévben egy kis szerencsével már be is iratkozhatnak a gyermekek – fogalmazott a bizottság elnöke.

Kitért arra is, hogy megsürgetik a Tudásközpont építését, a „fiókban heverő terveket leporolják” és a lehető legrövidebb határidővel kötnek szerződést a lebonyolítására, mindemellett a régi szekszárdi strand területén egy Szabadidő- és wellnessközpont tervezése és építése is elindulhat, erre vonatkozóan támogatási igényt nyújtottak be.

Bomba tájékoztatott, hogy egy idősszálló is épülhet a városban.

– A szálláshely építési támogatás keretében a négycsillagos hotel helyett egy emelt szintű szálló építésére nyújtunk be most támogatási igényt és megkérjük a polgármestert, hogy lobbizzon a körzet országgyűlési képviselőjénél a városi idősek érdekében, hiszen a szálló szükségességét mindkét frakció támogatja nyomatékosította Bomba.

A GVB döntött arról is, hogy az új sportcsarnok, sportlétesítmény projekt keretében a régi sportcsarnok alapjain, annak kibővítésével és hozzáépítésével elkészülő új csarnok tervezési munkáira is nyújtanak be pályázatot, a tervezést követően legkorábban 2021-ben indulhat majd a beruházás.

A GVB hétfői ülésén arról is döntött, hogy 500 darab strandbelépőt biztosítanak a szekszárdi rászoruló gyermekek és a fogyatékkal élők részére. Az egyesületek által igényelt mennyiséget 20%-al emelték, a belépőkért pedig a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Szolgálathoz és a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületéhez fordulhatnak az érintettek.

Bomba Gábor végezetül elmondta, hogy idén számos beruházást indítanak útjára és fejeznek be, heteken belül elkezdődik a Zöld Város projekt, és a GVB korábbi döntései alapján megújulnak a városi parkok és még idén ősszel kerékpárutak építését is elkezdik.

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ