4 arany, 6 ezüst és 6 bronz a mérleg

Jámbor Lotti, Acélos Hanna, Gyimóthy Márton, Tóth Péter, Mózes Bálint Fotó: Szekszárdi Kajak Kenu SE
2020. Július 08. 09:14
A Szekszárdi Kajak Kenu Sportegyesület versenyzői szálltak vízre az elmúlt napokban.

Az elmúlt hétvégén szervezték meg az idei első regionális kupabajnokságot Magyarországon, összesen hat helyszínen rendezett versenyt egy időben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az Alsó-Duna Régió versenyét Tolnán szervezték meg, amely megmérettetésen a régió 15 sportklubja vett részt, összesen 360 nevezés érkezett a versenyre és a Szekszárdi Kajak Kenu Sportegyesület adta le a legtöbb nevezést.

– Erre a versenyre külön nem készültünk, mivel mi a saját versenyünket követően egy hét szünetre küldtük versenyzőinket. Nem voltunk rossz formában, de mégsem voltunk a topon. 17 számból - amiben neveztünk – 14 számban tudtunk dobogóra állni. Négy aranyat, hat ezüstöt és hat bronzérmet sikerült elhoznunk. Összességében jól ment a verseny, folytatjuk tovább a felkészülésünket, hiszen a második regionális kupasorozat július 18-án lesz, Nagykanizsán. A mostani eredményekkel elégedettek vagyunk, de még van egy kevés fejlődni valónk – tájékoztatott Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak Kenu Sportegyesület edzője. 

Hozzátette, hogy az U23-as felnőtt versenyzőik jelenleg két hét pihenőt kaptak annak érdekében, hogy a felkészülésüket az igazán fontos versenyekre időzítsék. A felnőtt versenyzőkre szeptemberben vár a legfontosabb megmérettetés, ekkor szervezik ugyanis a Maraton Európa-bajnokságra a válogató versenyeket.


 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ