Felvételi: csütörtökig van lehetőség dokumentumpótlásra és sorrendmódosításra

Illusztráció: Pixabay
2020. Július 08. 10:55
A felvételizők egyetlen alkalommal – július 9-ig – módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét.

Legkésőbb 2020. július 9-ig van lehetőségük a felvételizőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve - egyetlen alkalommal - módosítsák a megjelölt szakok sorrendjét – adta hírül weboldalán az Oktatási Hivatal.

Mint írják, a jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2020. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem) és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. Ezek adatait az Oktatási Hivatal a közhiteles nyilvántartásból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A felvételizők egyetlen alkalommal – július 9-ig – módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető – áll a felhívásban.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a személyes adatok változását szintén július 9-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (pl. névváltozás, állampolgárság változása). Az idei évben külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő 2020. július 15-e.

(Oktatási Hivatal)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ