Kormányzati támogatást kapott a BHG

György László, Balogh Péter, Horváth István Fotó: Rádió Antritt
2020. Július 08. 13:00
42,5 millió forint értékben kapott bértámogatást a vállalat.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára és Horváth István országgyűlési képviselő kedd délután, Szekszárdon adták át a bértámogatásról szóló okiratot Balogh Péternek, a BHG Alkatrészgyártó Kft. vezetőjének.  

György László rádiónknak elmondta, hogy a kormány országszerte összesen kétszázezer munkahely megőrzéséhez járul hozzá a munkahelyvédelmi bértámogatással, Tolna megyében több, mint félmilliárd forint értékben nyújtanak támogatást 290 vállalkozásnak, amely 3090 munkavállalót érint.

– A BHG esetében 237 munkavállalóra adtunk 42, 5 millió forint támogatást, ez munkavállalóként nettó 180 ezer forint támogatást jelent, három hónapra. Egy nagyon fontos vállalkozásól van szó, ugyanis a BHG olyan termékeket gyárt, amelyekre a világpiacon igény van, Tolna megyében olyan vállalkozások működnek és olyan munkavállalók dolgoznak, akiknek a teljesítménye nemzetközi viszonylatban versenyképes. Az, hogy most átmenetileg csökkent a kereslet ezek iránt a termékek iránt, mert van egy bizalmi válság a világban a koronavírushoz kapcsolódóan, az nem szabad, hogy ezeknek vállalkozásoknak a működését megakassza. Arra törekedtünk a munkahelyvédelmi bértámogatással, hogy azoknak a vállalkozásoknak, vállalkozóknak segítsünk, akiknek a fennmaradása létkérdés Szekszárd, és Tolna megye szempontjából – tájékoztatott György László.  

Horváth István, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, hogy a gazdaságvédelmi akciótervre azért volt szükség, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatásokat enyhítsék, a cégek meg tudják őrizni a már meglévő munkahelyeiket. Mint mondta, a kormány elsődleges célja a munkahelyek megőrzése mellett újabb munkahelyek teremtése, amelyhez forrásokat és támogatásokat biztosítanak a vállalkozásoknak.

– Az én választókerületemben 142 vállalkozás volt jogosult erre a támogatásra, amely közel 1500 munkahely megőrzését jelenti 250 millió forint tértékben. Konkrétan Szekszárdon 112 cég 1128 munkahely megtartásához közel 200 millió forint támogatást kap – részletezte Horváth István, végezetül hozzátette, hogy a jövő héten újabb támogatásokról tesznek bejelentést.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ