Új nyitvatartás a kormányablakokban

Illusztráció: Tolna Megyei Kormányhivatal / Facebook
2020. Július 09. 09:30
A rugalmas ügyintézés érdekében minden megyében lesz olyan ügyfélszolgálat, ahol lehetőség nyílik a kora reggeli, illetve a késő délutáni ügyintézésre is.

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg – adta hírül weboldalán a kormányhivatal.

Mint írják, a kormányablakok nyitvatartási idejének módosítását alapos vizsgálat előzte meg. A kormányhivatalok az ügyfelek igényeinek szem előtt tartásával, valamint a korábbi ügyfélforgalmi adatok alapján alakították ki az új ügyfélfogadási rendet, így néhány kormányablak hosszabb, néhány pedig rövidebb ideig tart majd nyitva.

A módosult ügyfélfogadási rend lehetővé teszi, hogy a kormányablakok az ügyfélfogadási idő alatt folyamatosan teljes kapacitással működjenek, ezáltal az állampolgároknak kevesebb ideig kell majd várakozniuk, és az ügyintézés is gyorsabbá, hatékonyabbá válik. A rugalmas ügyintézés érdekében minden megyében lesz olyan ügyfélszolgálat, ahol lehetőség nyílik a kora reggeli, illetve a késő délutáni ügyintézésre is. A kormányhivatalok arra is törekedtek, hogy – az egységesítés érdekében – az új ügyfélfogadási rendet az egyéb, kormányhivatali és önkormányzati ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejével összhangban alakítsák ki – áll a tájékoztatóban.  

Felhívják a figyelmet továbbá, hogy az egyes kormányablakok nyitvatartásáról a kormanyablak.hu weboldalon és a Kormányablak mobilapplikációban tájékozódhatnak az ügyfelek. Emellett kérik az ügyfeleket, hogy az ügyfélszolgálatokon tartsák be a megfelelő óvintézkedéseket (maszk viselése, védőtávolság, higiéniás előírások) és továbbra is javasolják az időpontfoglalás és az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét.

A Tolna Megyei Kormányablakok nyitvatartásáról itt tájékozódhat bővebben, míg a Szekszárdi Járás kormányablakai az alábbi nyitvatartási rend szerint fogadják az ügyfeleket:

Szekszárd (Augusz Imre utca)

Hétfő 8:00-18:00
Kedd   8:00-16:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 8:00-16:00
Péntek 8:00-14:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Bátaszék (Szabadság utca)

Hétfő 8:00-16:00
Kedd   8:00-16:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 8:00-16:00
Péntek 8:00-12:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

(Kormányhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ