Értényben várják az érdeklődőket egészségügyi szűrésekre

Illusztráció: MTI/Komka Péter
2020. Július 09. 15:00
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szervezésében három vizsgálóbuszban általános állapotfelmérésre, kardiológiai szűrővizsgálatra, valamint a vastagbélszűrési programban való részvételre lesz lehetőség.

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában, július 10-én 10.00-18.00 óra között várják az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői, a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehetnek helyben részt – tájékoztatott közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Mint írják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szervezésében három vizsgálóbuszban általános állapotfelmérésre, kardiológiai szűrővizsgálatra, valamint a vastagbélszűrési programban való részvételre lesz lehetőség. Továbbá a Tolna Megyei Balassa János Kórház, mint helyi közreműködő, szakorvosai által végzett nőgyógyászati és bőrgyógyászati szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők. A Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársa is segíti a szűrések lebonyolítását, és hasznos, gyakorlati tanácsokkal látja el az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

A program szervezésében helyi koordinátorként a Tolna Megyei Kormányhivatal is részt vállalt, munkatársaink ezen felül egészségfejlesztési bemutatókkal, tanácsadással és a szűréseken való részvételre buzdító motivációs anyagokkal várják a helyieket. Értény Önkormányzata is jelentős erőfeszítéseket tett a program sikeres megvalósítása érdekében: nemcsak az NNK által készített plakátokkal és szórólapokkal, de Gománné Szabó Zsuzsanna polgármester asszony közvetlen invitálásával, a jelentkezők előjegyzésének vezetésével és a szűrési helyszín biztosításával is elősegítette a program sikeres megvalósulását – áll a tájékoztatóban.

Kitérnek rá, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program részeként a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat program a kis lélekszámú és az egészségügyi ellátáshoz, a közlekedési adottságok miatt nehezen hozzáférő településeken teszi könnyen és gyorsan elérhetővé a szűrővizsgálatokat.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a mobil szűrőegységek működtetésével a Kormány kiemelt célja, hogy erősítse a lakosság egészségtudatosságát és ingyenes szűrővizsgálatokkal, felmérésekkel és tanácsadásokkal csökkentse az egészségi állapottal és megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségeket, valamint, hogy az egyéni egészségfejlesztés fontosságára irányítsa a figyelmet.

(Tolna Megyei Kormányhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ