Mezőgazdasági tüzek adtak munkát a tűzoltóknak

Fotók: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2020. Július 10. 13:06
Alsónánán műszaki mentéshez is riasztották a megye tűzoltóit.

Kétszer is a mezőgazdaságot érintő tüzekhez vonultak megyénk tűzoltói a csütörtöki napon – tájékoztatott közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tegnap délután aratás közben gyulladt ki egy pótkocsi, a rajta lévő terménnyel együtt Mágocs külterületén. A tűzesethez a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állományát riasztották, akik két fecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az érintett területre. A keletkezett lángokat három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a beavatkozó tűzoltó egységek.

Mintegy kétszáz négyzetméteren égett a tarló Várdomb külterületén, a délután folyamán. A kiérkezéskor a szekszárdi hivatásos tűzoltók lánggal való égést már nem tapasztaltak. Az utómunkálatok mellett átvizsgálták az érintett területet. A tűz az aratást végző gépekre nem terjedt át.

Szintén csütörtökön, a délutáni órákban egy oldalára borult személyautóhoz riasztották a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik fecskendőjét Alsónánára. A gépjárműben egy fő utazott, aki a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az autó utasterét. A beavatkozó egységek áramtalanították a járművet, amelyet az utóbb kiérkező műszaki mentőszerrel állították a négy kerekére.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ