Nő a forgalombiztonság a 6535-ös összekötő út új bonyhádi körforgalmú csomópontjában

A projekt részleteiről tartottak ma sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat / Facebook
2020. Július 10. 15:24
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Tolna megyében a 6535-ös jelű Bonyhád-Tevel-Murga összekötő úton, Bonyhád, Zrínyi, Gyár és Sport utcák csomópontjában új körforgalmú csomópont épült – adta hírül közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A projekt az új körforgalmú csomóponton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,104 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként épült meg a 6535-ös jelű összekötő úton az új bonyhádi körforgalmú csomópont. A Bonyhád-Tevel-Murga összekötő úton a Bonyhád, Zrínyi, Gyár és Sport utcák kereszteződésének átépítésével négyágú, 2x1 sávos körforgalom épült, továbbá az autóbuszállomáshoz vezető út 45 méter hosszban szintén megújult.  A körforgalom mind a négy ágán kijelölt gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a szakemberek és a csomóponttal összefüggésben az utcák melletti járdák is átépültek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Tolna megyében csaknem 19 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ