Néhány óra alatt 104 gyorshajtót kaptak lencsevégre

Fotó: police.hu
2020. Július 28. 15:30
Tolna megye útjain július utolsó hétvégéjén tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést az egyenruhások.

Az országos rendőrfőkapitány a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme érdekében az ország több megyéjében, így Tolnában is fokozott ellenőrzést rendelt el a nyár végéig – tájékoztatott közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megye teljes területén, különösen a balesetek szempontjából kockázatosnak tűnő főútvonalakon – 6-os-, 65-ös-, 61-es, 63-as főút – szerveztek fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert a megyében a sérüléses balesetek több mint fele a sebességtúllépés miatt következik be. Az egyenruhások a megyében néhány óra alatt 104 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek. 53 olyan sofőr volt, aki jelentősen túllépte a sebességhatárokat. Akadt olyan járművezető is, aki a megengedett 90 km/h-s sebességhatár helyett 159 km/h-val vagy az 50 km/h-s sebességhatár helyett 106 km/h-val vagy 94 km/h-val közlekedett.   

Tájékoztatnak, hogy a további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatunk nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ