Holnap Domboriban regisztrálhatjuk a bringáinkat!

Illusztráció: Pixabay
2020. Július 29. 09:49
A BikeSafe adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja.

Július 30-án, csütörtökön 11:00-től 15:00-ig a Fadd-Dombori strandon várják mindazokat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési sátránál, akik kerékpárjukat regisztrálni szeretnék az országos elektronikus rendszerben – adta hírül közösségi oldalán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a BikeSafe elnevezésű adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja. A BikeSafe szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetők, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.

A regisztráció során a rendőrök rögzítik a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételeket is készítenek róla. A kerékpárra ragasztanak egy matricát és a tulajdonos kap egy kis kártyát rajta a kerékpárjához tartozó regisztrációs azonosító számmal.

(TMRFK Bűnmegelőzési Alosztály)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ