Önkéntes munkával újult meg a decsi óvoda és minibölcsőde

Fotók: Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház/Facebook
2020. Július 30. 10:41
Az országos önkéntes programhoz a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is csatlakozott.

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak (CSEÖH) egyik fontos feladata az önkéntesség népszerűsítése, a helyi közösségek önkéntes tevékenységbe való bevonása, ezért most már évek óta meghirdetnek önkéntes akciókat – tudtuk meg Dalla Valle Bettinától, a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetőjétől.

– Idén a családvédelmi akciótervhez kapcsolódva minden megyében és a fővárosban egy-egy bölcsőde szebbé tételét tűztük ki célul. Tolna megyében a CSEÖH a decsi Tesz-Vesz Óvoda és Mini Bölcsődében végzett önkéntes munkát, ahol az udvar füvesítésére, a terasz festésére, illetve virágültetésre került sor – részletezte a Tolna Megyei CSEÖH munkatársa.

Mint mondta, a hétpontos családvédelmi akcióterv egyik önálló pontja a bölcsődefejlesztés, a bölcsődefejlesztési program pedig abban segíti a családokat, hogy biztonságban tudhassák gyermekeiket, amíg dolgoznak, valamint segíti őket abban is, hogy megtalálhassák a munka és a magánélet közötti egyensúlyt.

– Az pedig különösen is fontos, hogy bölcsődék megfeleljenek a kor elvárásainak, olyan helyek legyenek, ahol jó nevelkedni, jó dolgozni, hiszen minden feltétel adott ehhez. A Tolna Megyei CSEÖH a „Bölcsi-tuning” önkéntes program keretein belül megvalósuló bölcsőde felújítások és átalakítások által pedig ehhez a célhoz szeretne hozzájárulni. Itt is szeretném megköszönni minden önkéntesnek, aki munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek így még szebb környezetben tölthessék napjaikat – zárta mondandóját Dalla Valle Bettina.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ