A tolnai férfi több helyről lopta a kitermelt fát

Fotó: police.hu
2020. Július 31. 08:56
A férfi több köbméter kitermelt fát lopott el társaival a megye különböző területein levő erdőkből.

Egy fakitermeléssel is foglalkozó cég munkatársa tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik a Szekszárd, Sötétvölgyben levő erdőből 2020. július közepén – a már korábban kitermelt és elszállításra váró – több köbméternyi ipari akácfát loptak el.  2020. július 27-én újabb feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy a szintén a Sötétvölgyben levő erdőterületről ismeretlenek ismét nagyobb mennyiségű akácfát loptak el.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi állományának összehangolt munkája eredményeként 2020. július 28-án elfogtak egy 63 és egy 45 éves tolnai férfit. Az idősebb elkövetőnél tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét meg is találták a nyomozók. Az eljárás során kiderült, hogy a 63 éves férfi nemcsak Sötétvölgyben, hanem Tolna megye több pontján is lopott fát.

A két tolvajt eddig háromrendbeli folytatólagosan elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az idősebb férfit, aki nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Őt a Szekszárdi Járásbíróság 2020. július 30-án letartóztatásba helyezte.

(TMRFK)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ