Fókuszban a Szekszárdi Vasárnap – a főszerkesztő reagált

Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János alpolgármester Fotó: Rádió Antritt
2020. Augusztus 01. 06:08
Szekszárd polgármestere reagált a hetilap legutóbbi számában megjelent interjúra.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere pénteki tájékoztatóján értékelte az elmúlt napok eseményeit. A hétértékelő fókuszában az a Bomba Gábor frakcióvezetővel (ÉSZ) készült interjú állt, amely a Szekszárdi Vasárnap legutóbbi lapszámában jelent meg.

A polgármester elmondása szerint 18 alkalommal olvasható valótlanság a leközölt interjúban, amelyek miatt helyreigazítási kérelemmel fog élni. Mint fogalmazott, a média felelőssége a hiteles tájékoztatás, és az előző éra munkássága során mindig mindent tényszerűen közöltek a lapban.

– Helyreigazítási kérelmet nyújtottam be az újsághoz, hiszen olyan valótlanságokat tartalmaz ez a cikk, amelyeket helyre kell tenni és amelyekre reagálni kell. Én azt gondolom alapvetően, hogy az ilyen jellegű megszólalások azt próbálják meg leplezni, hogy az ellenzék, az egyfős többség (…) nem tud végeredményeket felmutatni. Új dolgokat, amelyeket ígértek például a kampányban, olyat nem tudnak felmutatni és inkább politikai hangulatkeltésre használják a lapot. Nagyon szomorú vagyok, hogy a Szekszárdi Vasárnap idáig süllyedt, hiszen nyilván véleménye mindenkinek lehet az előző szerkesztőségről, de egy tényszerű: hogy ők nem hazudtak ebben a lapban, ami viszont most sajnos tetten érhetően így van – mondta a polgármester. Ács Rezső elmondása szerint az említett cikkben szereplő információknak nem jártak utána és nem ellenőrizték le, 18 valótlanságot tartalmaz az írás és ezért él a helyreigazítási kérelemmel.

– Én azt szeretném kérni a város érdekében, a jövő vonatkozásában, hogy a különböző oldalak találják meg a közös nevezőt. Olyan döntéseket hozzunk, amelyek a város érdekeit és fejlődését szolgálják, a sajtó pedig hitelesen tájékoztasson mindarról, ami a városban történik. Ha ez megtörténik, akkor azt gondolom, hogy magunk mögött tudjuk hagyni ezt az időszakot és új fejezet nyílik majd a város működésében – fogalmazott Ács Rezső. 

Végezetük hozzátette, hogy a lap megkereste azzal a kéréssel, hogy nagyinterjút adjon, amely lehetőséggel élni fog, amennyiben még igényt tartanak rá.

Farkas Melinda, a Szekszárdi Vasárnap főszerkesztője megkeresésünkre elmondta, hogy az elmúlt hetekben két alkalommal keresték meg a városvezetőt azzal a szándékkal, hogy nagyinterjút készítsenek vele. Az első interjúkérelmüket már a Bomba Gáborral készült interjú előtt több mint egy héttel elküldték, választ a második megkeresésükre, csütörtökön kaptak. Hozzátette, hogy az újságolvasó emberek számára nem ismeretlen a nagyinterjú műfaja: az interjúalany állításaira szintén egy interjú keretein belül, a következő lapszámokban van lehetőség reagálni, amennyiben arra a megszólított igényt tart.

Mint fogalmazott, a fogadókészség megvan bennük, várják, mikor kapnak interjúidőpontot a polgármestertől, addig pedig a polgármester által a közösségi oldalán közzétett reakció a következő Szekszárdi Vasárnap hasábjain olvasható lesz. Végezetül megjegyezte, hogy egy politikus kijelentéseiért nem a lapot kellene bírálni, ők annyit tudnak tenni, hogy lehetőséget biztosítanak a válaszadásra.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ