A volán mögé engedte szintén ittas társát, akinek legalább jogsija sem volt

Fotó: police.hu
2020. Augusztus 02. 12:56
Befejezték az ügy vizsgálatát, amelyben két huszonéves férfi volt érintett.

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves daruszentmiklósi és egy 21 éves dunaegyházi férfi ellen folytattak ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt – adta hírül közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a dunaföldvári rendőrök még előző év decemberében ellenőriztek egy autót és annak utasait és az intézkedés során derült ki, hogy a kocsi sofőrje, egy 27 éves daurszentmiklósi férfi ittas volt, mielőtt a volán mögé ült, sőt jogosítvánnyal sem rendelkezett. Az autó utasa, egy 21 éves dunaegyházi lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott.

A Paksi Rendőrkapitányságon mindkét férfival szemben büntetőeljárást indítottak. A sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg. Az autó 21 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatal azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert neki nincsen jogosítványa, és félt, ha ő vezet, akkor megbüntethetik. Az egyenruhások a mindkettőjüket feljelentették engedély nélküli vezetés miatt is.

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

(TMRFK)

 

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ