Megújul a 6231-es jelű Paks-Cece összekötő út

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Augusztus 10. 15:00
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 10,4 kilométeren újul meg az 6231-es jelű út – tájékoztatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a munkaterületet átadták, a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.

Mint írják, a Paks-Cece összekötő út 8+018-as és 19+565-ös kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során Paks külterületi, valamint Németkér kül- és belterületi szakaszán két rétegben épített aszfalttal erősítik meg a szakemberek a burkolatot. A megújuló szakasz egészen a Tolna-Fejér megyehatárig tart, ezzel csatlakozik az összekötő út szintén uniós forrásból megújult mintegy 9 kilométeres, Fejér megyei szakaszához, valamint a Közép-Duna menti térségben tervezett országos közúti felújítások program keretében a 6231-es jelű út közel 4,6 kilométeres megújuló szakaszához. Így a 6231-es jelű út megyéken átívelően összesen 24 kilométer hosszban újulhat meg. A burkolat felújításán túl a kivitelező öt, öböllel rendelkező autóbuszmegállót alakít ki, további három meglévő megállóban pedig öblöt és felszálló szigetet alakít ki. Ezen túl a szakemberek elvégzik a burkolt árok és földárok szakaszok javítását és tisztítását, továbbá a hiányzó földárok szakaszok és átereszek építését is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el, ebből Tolna megyében 29 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ