Nikosz szeptembertől az NB I-ben folytatja

fotó: Rádió Antritt
2020. Augusztus 11. 12:55
A tervek szerint szeptembertől Debrecenben játszik a 12 éves szekszárdi asztaliteniszező.

Kizakisz Nikolaosz, a Yorgos SE asztaliteniszezője már 4-5 éves korában megismerkedett az asztalitenisszel édesapja, Kizakisz Georgiosz révén, aki edzőjeként, menedzsereként, edzőtársaként segíti sportpályafutását. Nikosz mára már többek között ötszörös újonc magyar bajnoki cím, háromszoros U11-es magyar bajnoki cím, U12-es magyar bajnoki cím birtokosa, valamint kétszer nyert országos diákolimpián és legutóbb, ez év februárjában szerezte meg az U13-as magyar bajnoki címet.

A fiatal asztaliteniszező a legutóbbi három szezonban a bonyhádiakat erősítette, ahol egy évet NB III-ban, míg két évet NB II-ben játszott, legutóbb pedig Debrecenből érkezett megkeresés, ahol NB I-ben lesz lehetősége asztalhoz állni. Kizakisz Georgiosz elmondta, hogy a szóbeli megállapodás megtörtént, illetve aláírta a kölcsönadási szerződést Debrecen csapatával. Mint fogalmazott, ez Nikosz fejlődése szempontjából óriási lehetőség, tapasztalatait gyarapíthatja. A felnőtt csapat részéről egyebek mellett azért is érkezett megkeresés, mert a szabályok szerint az NB I-ben kötelező egy U21-es játékos szerepeltetése a négyfős csapatban. Georgiosz elmondása szerint a debreceniek nagy tervekkel vágnak bele a következő szezonba, mindenképpen dobogós helyet szeretnének elérni, amely nem lesz könnyű feladat, hiszen a bajnokság komoly és erős csapatokat vonultat fel.   

A járványügyi helyzet felülírta a 2020-as versenynaptárat is, így az idénre tervezett serdülő világkupák és serdülő Európa bajnokság is elmaradnak, ennek ellenére a veszélyhelyzet ideje alatt sem pihent Nikosz, aki egy vállalkozó felajánlása révén tudott edzeni, amíg a szekszárdi sportcsarnok a korlátozó intézkedések miatt nem volt látogatható. Az intézkedések enyhítésével Nikosz ismét visszatérhetett edzeni a sportcsarnokba, amelyet hetente 5-6 alkalommal keres fel 2-2,5 órára.

A tervek szerint augusztus végén kezdődnek a 2020 második félévének versenyei, első ízben Budapest ad otthont egy háromnapos évadnyitó megmérettetésnek, amelyen Nikosz is részt vesz. Az év további részében egyebek mellett serdülő és ifjúsági magyar bajnokságon, újonc TOP24, serdülő TOP24 és ifjúsági TOP24 versenyen is megméretteti magát a fiatal szekszárdi játékos.         

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ