Potápi: Magyarország jövője a közösségek erején múlik

Fotó: MTI/Varga György
2020. Szeptember 02. 08:29
A Tolna megyei önkormányzat 1999 óta rendezi meg a megyenapi ünnepséget.

Magyarország jövője a közösségek erején múlik - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Dombóváron, a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén. (MTI)

Potápi Árpád János a város művelődési házában rendezett ünnepi közgyűlésén hozzátette: a családok, a falvak, városok együttesen viszik előre az országot.

„A polgári, keresztény értékrendünk mellett a 2011-ben megalkotott új alaptörvényünk is ezt foglalja keretbe; azt erősíti meg közel tíz év távlatából is, hogy hazánk és eddig elért eredményeink védelme mindennél fontosabb számunkra” - jelentette ki.

Azt mondta, helyi szinten is csak így őrizhetők meg az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, egyházakkal, vállalkozókkal Tolna megye érdekében végzett munka eredményei.

Az államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: Tolna megye 109 települése között ma már nincs olyan, amely ne mondhatná el, hogy jó úton jár céljai megvalósításához. Ennek jelei a már megvalósult és folyamatban lévő beruházások, közösségépítő kezdeményezések, gazdaságfejlesztő programok, új ipari parkokat, játszótereket, orvosi rendelőket, templomokat látunk - mondta.

Az ünnepségen több díjat adott át Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke. Tolna megyéért kitüntetést vett át Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Tolna megye 3. választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője többi között a paksi atomerőmű bővítésében kiemelkedő szerepéért, "megyegyarapító, honatyai tevékenységéért" és társadalmi szerepvállalásáért kapta az elismerést.

A Tolna megyei önkormányzat 1999 óta rendezi meg a megyenapi ünnepséget szeptember 1-jén, annak évfordulóján, hogy I. Lipót király 1699-ben ezen a napon adományozott pecséthasználati jogot az újraalapított Tolna vármegyének.

MTI

A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ