Ülésezett az operatív törzs, döntéseket készítettek elő a szerdai kormányülésre

Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter (szemben, j-b) az operatív törzs ülésén MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
2020. Szeptember 12. 16:12
Október elsejétől kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés az iskolába való belépéskor.

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére, jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök – tudósít az MTI.

A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: „erős reggel volt”. Kiemelte: több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek „rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust - szögezte le a kormányfő.   

A videóban Orbán Viktor arról beszélt: a szerdai kormányülésre készítettek elő jónéhány döntést. Szeretnék kikényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok látogatására, közlekedési eszközök használatára kidolgoztak, érvényesíteni is tudják - mondta.

Hangsúlyozta: tisztelettel kérik az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzájuk kötni.    

A kormányfő tájékoztatása szerint az iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás „többé-kevésbé megszokott rendben zajlik”. Hozzátette: október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is.     Bejelentette: a kormány közel áll ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni. A tesztek hatósági árasak lesznek, hogy pontosan hány forint, arról a szerdai kormányülésen döntenek majd - mondta.

Közölte: az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban.    

MTI

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ