Nyílt levélben fordul Tolna megye lakosságához a Balassa János Kórház

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Szeptember 13. 14:15
Az intézmény több ajánlást fogalmaz meg, egyebek mellett fontos lenne kerülni a tömegrendezvényeket és az iskolákban is kívánatos lenne a maszkviselés.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház pénteken tette közzé honlapján azt a nyílt levelet, amelyben a koronavírus-járvány elleni védekezéshez kéri a lakosság együttműködését, emellett javaslatokat fogalmaz meg a megelőzéshez.

Mint fogalmaznak, a Tolna Megyei Balassa János Kórház dolgozói kitartanak küldetésük mellett, miszerint a megye lakosságának biztosítsák a minél magasabb szintű egészségügyi ellátást.

Most már nemcsak azzal kell foglalkoznunk, hogy minél több embert juttassunk minél jobb ellátáshoz, hanem azzal is, hogy tevékenységünket a koronavírus-fertőzés szempontjából a legbiztonságosabban végezzük – írják.

A továbbiakban kitérnek arra, hogy a szigorító intézkedésekre azért volt és van szükség, hogy minél több szakterületen, minél hosszabb ideig fenntartható legyen a betegellátás, mert amennyiben sok dolgozó betegszik meg, vagy többen kerülnek karanténba, úgy csökkenhet a szolgáltatásaik mennyisége és minősége.

A folytatásban kiemelik, hogy munkájuk eredménye nagymértékben függ a lakosság hozzáállásától, együttműködésétől, ezért több pontban fogalmaznak meg ajánlásokat, kéréseket:

  • Kérik, hogy viseljék türelmesen és együttműködően a kórház járványügyi óvó rendszabályait (pl. beléptetéskor a járványügyi kontrollt), valamint a kórház épületein belül folyamatosan, az orrukat is takarva viseljenek maszkot.
  • Kiemelik, hogy a tömegrendezvények járványügyi szempontból kockázatosak, különösen azok az összejövetelek, ahol ételfogyasztás és alkoholfogyasztás történik. A jelenlegi járványügyi helyzetben azt tartják jó gyakorlatnak, ha az esküvőt megtartják szűk családi körben, a lakodalmat pedig a járvány utáni időkre halasztják. Kérik, hogy ne szervezzenek tömegrendezvényeket és ha lehet, kerüljék el az ilyeneket. Amennyiben hivatalos ok miatt kell nagyobb embercsoport körébe menniük, viseljenek maszkot, és gyakran fertőtlenítsék a kezüket.
  • Kérik, hogy mindenképpen kerüljék a zárt térben való, csoportos sportot és szabadban is tartsanak távolságot, ugyanis a járvány jelenlegi hulláma nagyon sok sportolót érint és az intenzív fizikai terheléssel járó, fokozott légzés elősegíti a vírus átadását.
  • Felhívják a figyelmet, hogy az egyházi közösségekben nagyon sok a COVID-19 fertőzés szempontjából magas kockázatú, idős, beteg ember. Az ő fokozott védelmük érdekében különösen fontos, hogy egyházi összejöveteleken mindenki szabályosan, az orrát is takarva viseljen maszkot. Áldoztatás, vagy úrvacsoraosztás előtt a lelkész és a hívek is külön-külön fertőtlenítsenek kezet.
  • Kiemelik, hogy a fiatalok leginkább érintettjei a járvány jelenlegi hullámának és félő, hogy az oktatási intézményekbe járó gyermekeknek jelentős szerep jut a vírus továbbadásában. Kívánatos lenne, hogy oktatási intézményekben is gyakorlatilag mindenki viseljen orr-száj maszkot.
  • Az egészségügyi óvó rendszabályoknak komoly gazdasági terhe van ezért kérik, hogy vásárláskor részesítsék előnyben a hazai termékeket és hazai szolgáltatókat.

A megye lakosságához szóló nyílt levél teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ