Tolna megye: 142 beazonosított fertőzött

Fotó: koronavirus.gov.hu
2020. Szeptember 14. 09:29
13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte hétfőn a koronavirus.gov.hu.  

Mint írják, elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. A közzétett adatok szerint Tolna megyében 142 beazonosított fertőzött van.

Kérik, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be.

Felhívják a figyelmet, hogy továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.

Hangsúlyozzák, hogy kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme, ezért az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.

Tudatják, hogy a kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben és az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

(koronavirus.gov.hu)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ