Hőséggel kezdődik a hét, de érkezik egy hidegfront

Illusztráció: Pixabay
2020. Szeptember 14. 12:20
Szombaton a leghidegebb órákban helyenként 1 fokig is lehűlhet a levegő.

Hőséggel kezdődik a hét, viszont a napokban érkezik egy hidegfront, így a maximumok 20 fok körül alakulnak majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, de az északi völgyekben, homokhátságokon ennél pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 27-33 fok között valószínű.

Kedden és szerdán is a minimumhőmérséklet 10-17, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett egyre többfelé előfordulhat zápor, zivatar. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz és napközben általában 26-31 fokig melegszik a levegő.

Pénteken több órára kisüt a nap. Kezdetben délen, napközben még elsősorban a Duna-Tisza közén és északkeleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-12, a legmagasabb hőmérséklet általában 17-22 fok között valószínű.

Szombaton napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 1-9, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul.

Vasárnap a hajnali pára-, illetve ködfoltok megszűnése után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz és napközben 21-26 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

MTI

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ