Két szekszárdi sportoló is kvalifikálta magát az Európa bajnokságra

Fotó: Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület / Facebook
2020. Szeptember 14. 10:51
Nagy Viktória és Szekeres Zsolt megszerezte a kijutáshoz szükséges helyezést az Európa bajnokságra.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szeptember 9 és 10 között Tokajban rendezte meg a Felnőtt és Ifjúsági Maraton Magyar Bajnokságot, amelyen a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzői is részt vettek.

Jámbor Attila, a sportegyesület vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy bár nem volt nagy létszámú a mezőny, ennek ellenére erősnek bizonyult, egyebek mellett például a felnőtt lány párosban mindkét, náluk jobb helyezést elérő páros nyert már világbajnokságot.

– A verseny a szekszárdi kajakosoknak elég jól sikerült, hiszen két versenyzőnk is kvalifikálta magát az Európa bajnokságra, amiről sajnos kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad. Ez a tény egy kicsit lehangoló volt számunkra, de egyébként maga a verseny jól ment – értékelte Jámbor Attila.

Tájékoztatott továbbá, hogy az U23-as korú versenyzőik közül Nagy Viktória kvalifikálta magát az Európa bajnokságra, valamint Szekeres Zsolt is, akik versenyben mindketten negyedik helyen végeztek. Hozzátette, hogy Korsós Zsófia is részt vett a megmérettetésen, ő versenyben ötödik helyen végzett, míg serdülő párosuk az előkelő negyedik helyen ért célba, felnőtt párosban pedig harmadik helyen végeztek.

Végezetül elmondta, hogy a versenyszezon ezzel lezárult számukra, az ismert járványügyi helyzet ellenére a klub tudott készülni és tudott versenyezni, de a felnőtt versenyzők számára nagy „érvágás”, hogy a korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén nemzetközi versenyeken nem tudtak részt venni.

A maratoni kajak-kenu Európa bajnokságot Győrben rendezték volna 2020. október elején, de az Európai Kajak-Kenu Szövetség döntésének értelmében törölték a versenyt.  

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ