Adományból vásárolt új eszközök segítik a Gyermekosztály működését

Fotó: Rádió Antritt
2020. Szeptember 14. 15:41
A felajánlott összegből beszerzett készülékek már három hónapja az intézmény rendelkezésére állnak, a járványügyi helyzet miatt az ünnepélyes átadásra hétfőn, szeptember 14-én került sor.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. és a magyar vadásztársadalom összefogásának eredményeképpen 2019-ben országos jótékonysági vadászatot szerveztek, amely eseményen összegyűlt adományokból az ország 19 kórházát támogatták, köztük a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályát is. A felajánlott 1.018.072 forintból a szekszárdi intézmény orvosi berendezéseket és eszközöket vásárolt.

Az adományozó okiratot Fejes László, az OJV Nonprofit Kft ügyvezetője adta át hétfőn dr. Németh Csaba főigazgató főorvosnak. Fejes László elmondta, hogy a jótékonysági vadászat 2013 óta ismert Magyarországon, megyei viszonylatban az elmúlt hét évben rendszeresen megrendezték az adományozásra alkalmat adó eseményt. A sikeresen lebonyolított első országos vadászatot 2019. december 27-én szervezték, az ország 19 különböző pontján és összességében 37 millió forintot gyűjtöttek össze. Tolna megyében 30 vadász és 4 felajánló csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. Hangsúlyozta, hogy az országos kezdeményezés fő célja a kórházak gyermekosztályainak támogatása.  

Dr. Németh Csaba főigazgató főorvos hozzátette, hogy örömmel fogadták a megkeresést, miszerint a megyei intézmény gyermekosztályát támogatják. A cél az volt, hogy a támogatási összegből a gyermekgyógyászati ellátást fejlesszék, javítsák. Az összeg felhasználásába a Gyermekosztály, valamint a gyermekgyógyászati szakma vezetését is bevonták és olyan műszereket vásároltak, amelyek napi szinten kézbe kerülnek a betegellátás során.   

Dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos elmondta, hogy a felajánlott összegből egy EKG készüléket, egy laborcentrifugát, valamint négy darab ambu ballont vásároltak. Kiemelte, hogy az osztályon lévő laborcentrifuga épp az elmúlt hónapokban vált használhatatlanná, így megfelelő időben érkezett a felajánlás, emellett az EKG készüléknek is nagy hasznát veszik, amely könnyen kezelhető és az ügyeletes is használni tudja majd. Az ambu ballonok a kisgyerekek ideiglenes lélegeztetésében játszanak szerepet, amelyekből különböző méretűeket szereztek be, így szükség esetén akár újszülött csecsemőknél is alkalmazni tudják.   

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ