Fokozott ellenőrzés: kiszűrik a vezetés közben mobilozókat és a gyorshajtókat

Illusztráció: Pixabay
2020. Szeptember 15. 13:21
Szeptember 17-én az ország teljes területén koordinált sebességellenőrzést is végez a rendőrség.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2020. szeptember 14-e és 20-a között „Figyelem az útra” elnevezéssel fokozott ellenőrzést hirdetett, amihez a magyar rendőrség is csatlakozik – közölte hétfőn a police.hu oldalon az Országos Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, az akció keretében elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket sem hagyják szó nélkül.

Tudatják, hogy a ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést végez a rendőrség.

Felhívják a figyelmet, hogy a járművezetés önmagában is koncentrációt igénylő tevékenység, ezért komoly veszélyforrás, ha bármi elvonja a vezető figyelmét.

A kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni. Még veszélyesebb, ha valaki vezetés közben üzenetet ír vagy olvas, a közösségi oldalakon barangol vagy akár filmet néz.  A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében a gyorshajtás áll – írják.

(Országos Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ