Szekszárd szülöttének állítanak emléket – 25 éve hunyt el Baka István

Fotó: Baka István Alapítvány / Archívum
2020. Szeptember 16. 09:44
A Baka István Alapítvány a közeljövőben két rendezvénnyel is emléket állít az alkotónak.

25 évvel ezelőtt, 1995. szeptember 20-án hunyt el Szekszárd szülötte, Baka István, József Attila- és Graves-díjas költő, író, drámaíró, műfordító.

Ez alkalomból a Baka István Alapítvány a közeljövőben két rendezvénnyel is igyekszik emléket állítani a 20. század második felének magyar irodalma egyik meghatározó alkotójának, a költői képalkotás és a szerepvers nagy jelentőségű megújítójának – fogalmaz a szerkesztőségünknek megküldött közleményében az alapítvány.

Tájékoztatnak, hogy az alapítvány a Wosinsky Mór Megyei Múzeummal együttműködve szeptember 20-án, 16 órától a Vármegyeháza dísztermében A kisfiú és a vámpírok elnevezéssel közösségi felolvasóestet szerveznek. A folyamatos felolvasásba bárki bármikor bekapcsolódhat akár felolvasóként, akár hallgatóként. 

Ezt követően 2020. november 21-22-én a Babits Mihály Kulturális Központban szervezik meg az „ÉN ITT VAGYOK – ÜZENET ÚJ-HULIGÁNIÁBÓL” – Kárpát-medencei Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó találkozót.

Mint írják, a két évente megrendezésre kerülő találkozóra ezúttal is hívják és várják a Kárpát-medencében élő vers- és prózamondókat, zenészeket, énekeseket.

Hangsúlyozzák, hogy a rendezvényt a meghirdetők minden körülmények között meg kívánják tartani, ha az egészségügyi helyzet nem teszi lehetővé a személyes jelenlétet, beküldött videofelvételek segítségével.

(Baka István Alapítvány)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ