Szakképző iskolások részére hirdetnek pénzügyi versenyt

Illusztráció: Pixabay
2020. Szeptember 16. 13:05
A versenyre szeptember 30-ig várják a 14-19 éves diákok jelentkezését.

Szakképző iskolák tanulóinak hirdet pénzügyi versenyt Pénzügyi junior klasszis! címmel a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával. A versenyre szeptember 30-ig várják a 14-19 éves diákok jelentkezését, jelentették be a versenyt támogató minisztériumok és intézmények képviselői sajtótájékoztatón szerdán Budapesten – tudósít az MTI.  

Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, a verseny fővédnöke kiemelte: a pénzügyi kultúra növelése hosszú távú közcél, a támogatásának hagyománya van a jegybankban. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraválasztott elnöke a most indított tanulmányi versenyhez hasonló, kisebb kezdeményezéseket nevezte a leghatékonyabbnak.

Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a 21. században az alapvető pénzügyi tudást a hétköznapi élethez, és a társadalom jólétéhez elengedhetetlennek nevezte. Kiemelte: az iskolásoknak úgy kell elhagyni az iskolapadot, hogy biztonsággal ismerjék és használják a pénzügyi termékeket, szolgáltatásokat.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára is azt hangsúlyozta, hogy a pénzügyi tudatosság elindításának a legmegfelelőbb helye az iskolában van.

MTI

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ