Hamis termékeket árult egy szekszárdi parkolóban

Fotók: NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatósága
2020. Szeptember 22. 09:18
Mintegy ötszázezer forint értékű illatszert foglalt le a NAV.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei munkatársai több tucat hamis parfümöt foglaltak le egy áruház parkolójában egy nőtől, az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárás indult – adta hírül keddi közleményében a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Mint írják, a NAV szolgálaton kívüli munkatársa figyelt fel egy szekszárdi hipermarket parkolójában parfümöket áruló nőre, és azonnal értesítette szolgálatban lévő kollégáit. A pénzügyőrök 45, különféle márkajelzésű parfümöt találtak a nő táskájában és autójában. Megállapították, hogy az illatszerek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, amit az előzetes szakértői vélemény is alátámasztott. A nő a parfümök származását nem tudta igazolni, elmondása szerint azokat egy budapesti piacon vásárolta.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a NAV munkatársai a mintegy ötszázezer forint értékű hamis illatszert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek – közölték.

(NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatósága)


 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ