Fokozott ellenőrzés: egy nap alatt 99 sebességtúllépés Tolna megyében

Illusztráció: Pixabay
2020. Szeptember 23. 09:22
A gyorshajtókat és a mobilozókat szűrték ki a rendőrök.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL Operational Group) kezdeményezésére szeptember 14-e és 20-a között a Figyelem az útra elnevezésű fokozott közúti ellenőrzést, míg szeptember 17-én a Safety Days baleset-megelőzési programot hajtották végre a magyar rendőrök hazánk közútjain – tudatta szerdai közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Figyelem az útra program keretében Tolna megye rendőrei 35 helyszínen összesen 330 járművezetőt ellenőriztek, közülük 179 személlyel szemben kellett intézkedniük: 26 esetben menet közben kézben tartott mobiltelefon használata, 93 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, míg 55 esetben egyéb ok miatt.

A közlekedésrendészeti szakemberek a Safety Days keretében közúti sebességellenőrzést végeztek. Sebességtúllépés miatt 37 mérési helyszínen összesen 99 járművezetőt állítottak meg és intézkedtek velük szemben, míg 1 leállítás nélküli helyszínen 5 sebességtúllépést rögzítettek a kamerák.

A rendőrség kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy kézben tartott mobiltelefont használnak, vagy azzal, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban vezetnek.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ