A megyei önkormányzat közbenjárásával védőfelszerelést kapott Szekszárd

Fotó: Rádió Antritt
2020. Szeptember 23. 12:35
1500 műanyag arcvédő pajzsot kapott adományként a megyeszékhely.

Ács Rezső polgármester sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt dr. Főfai Klára, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetőjének irodájában, ahol a városvezető átadta azt a védőfelszerelésből álló adományt, amelyet a Tolna Megyei Önkormányzat közbenjárásával kapott a megyeszékhely.

Szekszárd polgármestere elmondta, hogy az 1500 darab műanyag arcvédő pajzsot a város valamennyi intézményébe, egyebek mellett a Városházán az ügyfelekkel dolgozó személyeknek fogják kiosztani.

– Én azt gondolom, hogy ezzel egy újabb szintre tudjuk léptetni a vírus elleni védekezést a városban. Mint ismeretes, eddig is használtuk a maszkokat, kesztyűket és testhőmérséklet mérés is történik. Ezen túl egy műanyag pajzs védi majd az ügyintézőket meg az ügyfeleket is, hogy esetlegesen nehogy megfertőzzék egymást – hangsúlyozta a városvezető.

Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a felajánlás néhány hete érkezett hozzá egy fővárosi kutatócsoporttól, akik valamennyi megyei önkormányzatot megkerestek a lehetőséggel. Az ingyenesen felajánlott arcvédő pajzsokat a városvezetőkhöz továbbították, így a Tolna megyébe érkezett összesen 3000 pajzs gazdára talált Szekszárd mellett Pakson és Tamásiban is.  


 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ