Az épülő uszoda ügyében tett feljelentést Bomba Gábor

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Szeptember 23. 13:39
A projekt hónapok óta foglalkoztatja a szekszárdi közvéleményt.

Szeptember 23-án, szerda délelőtt a sajtónak nyilatkozott Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakció vezetője azt megelőzően, hogy feljelentést tett a Szekszárdi Rendőrkapitányságon az épülő városi uszoda ügyében.

A frakcióvezető elmondta, hogy Szekszárd polgármestere nyolc hónapig akadályozta a Hivatal átvilágításának elindítását, amelyet végül az elmúlt hetekben kezdtek el.  

– Elsősorban az uszodával foglalkoznánk. Az uszodával nagyon nagyok a bajok. Mindenki tudja, hogy öt éve legalább nincs uszodánk. Több éve építjük, már közel egymilliárd forintot fizettünk ki rá. Polgármester úr megígérte, hogy egyéni döntés alapján szeptember 30-ra elkészül az uszoda. Mai nap is láthatjuk, hogy ez semmiképpen nem fog megvalósulni. Hatalmas kockázat van ebben, hiszen ha elveszik a forrás, akkor a városnak vissza kell fizetni közel egymilliárd forintot és akkor csődbe megyünk. Én úgy gondolom, hogy egy felelős vezetés idáig nem juttathatta volna el az uszodaépítést. Ezzel kapcsolatban szeretnék feljelentést tenni fogalmazott a sajtó képviselői előtt Bomba Gábor.

Kitért rá, hogy a feljelentés tárgya a 850 millió forint kifizetése tekintetében a hanyag kezelés bűncselekménye a Büntető Törvénykönyv értelmében különösen nagy, vagy ezt meghaladó mértékű vagyoni hátrányt okozónak minősülhet, melynek felső büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés, továbbá a hűtlen kezelés bűncselekménye a Büntető Törvénykönyv szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozónak minősül, amelynek felső büntetési tétele 10 évig terjedő szabadságvesztés.

Végezetül elmondta, hogy kérik a hatóságoktól az ügy kivizsgálását, „amennyiben csődbe megy a város, annak kell legyen felelőse.”

Mint ismeretes, a 3,6 milliárd forintos összköltségű beruházás kérdése hónapok óta foglalkoztatja a szekszárdi közvéleményt.

Az új uszoda épületének alapkőletételére 2018 márciusában került sor, a beruházás várható befejezését ekkor 2019 novemberére datálták, amelyről egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk. Szintén hírt adtunk arról is, hogy a projekt befejezésének határidejét ez év májusában újra módosították 2020. szeptember végére, amelyet tartható időpontként vállalt a kivitelező.

Legutóbb pedig júliusban publikáltunk részletes cikket az épülő uszodáról.
 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ