Néhány másodpercen múlt a baleset

Fotó: Police Hungary / YouTube
2020. Szeptember 23. 15:30
Egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint Simontornya belterületén közlekedett egy személygépkocsi vezetője szeptember 4-én, amikor a vasúti átjáróhoz érve a sorompót letörte és a tilos jelzés ellenére áthajtott, majd fennakadt a síneken. Alig egy másodpercen múlott, hogy az éppen akkor érkező vonat nem sodorta el. A sofőr még néhány percet vesztegelt a vasúti átjáró mellett, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. A balesetet térfigyelő kamera is rögzítette.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás során kiderült, hogy az autót egy 65 éves veszprémi nő vezette, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. Az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését, de arra magyarázatot adni nem tudott, hogy miért hagyta el a baleset helyszínét.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ebben a vasúti átjáróban évente több alkalommal törik le a sorompó csapórúdját a figyelmetlen járművezetők. A balesetek elkerülése érdekében kérnek minden közlekedésben résztvevőt, hogy fogadják meg tanácsainkat:

  • A vasúti átjárókat minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg!
  • Még akkor is tekintsenek körbe, ha a vasúti fényjelző fehéren villog!
  • Ha lámpa pirosan világít, soha ne hajtsanak az átjáróba!
  • Amennyiben sorompó is van a vasúti átjáróban, és az mozgásban van, vagy már lecsukódott, álljanak meg, és csak szabad jelzés esetén induljanak el újra!

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)


 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ