Fennáll a szökés és bűnismétlés veszélye, egy hónapra elrendelték a tolnai ékszerrabló letartóztatását

Fotó: police.hu
2020. Szeptember 24. 10:20
A gyanúsított több mint háromszázezer forint értékű arany nyakláncot tépett le a sértett nyakáról.

A Tolna Megyei Főügyészség csütörtökön megküldött közleménye szerint a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája szerdán egy hónapra elrendelte annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki hétfőn este egy tolnai trafik előtt kitépte a sértett nyakából a nyakláncát, majd ököllel arcon is ütötte.

Tájékoztatnak, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az 56 éves sértett szeptember 21-én este Tolnán, az egyik dohánybolt előtt beszélgetett az ismerőseivel, amikor odalépett hozzá a gyanúsított és letépte a nyakában lógó, több mint 300 ezer forint értékű arany nyakláncát. A férfi felszólította a támadóját, hogy adja vissza az ékszert, aki erre egy ízben ököllel arcon ütötte, majd a nyakláncot eltulajdonítva beszállt a közelben leparkolt gépkocsijába és távozott.

Ismertetik, hogy a Szekszárdi Rendőrkapitányság Tolnai Rendőrőrsének munkatársai rövid időn belül elfogták a férfit, majd rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Mint írják, a gyanúsított büntetett előéletű és jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban.

A járási ügyészség álláspontja szerint – a korábbi elítélései miatt különös visszaesőnek minősülő – gyanúsított esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén a még ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást – közlik.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

(Tolna Megyei Főügyészség) 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ