Kiválóan szerepeltek a szekszárdi atléták

Illusztráció: Szekszárdi Sportközpont
2020. Szeptember 24. 13:56
A fiatal versenyzők Tatabányán mérettették meg magukat.

Szeptember 18 és 20 között a Tatabánya Geotech Atlétikai Szakosztálya és a Magyar Atlétikai Szövetség Tatabányán rendezte meg a Serdülő és Újonc Atlétikai Országos Bajnokságot.

A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának versenyzői is részt vettek a megmérettetésen, amelyet közel tízéves kihagyás után rendeztek meg 2020-ban – számol be honlapján a Szekszárdi Sportközpont.

Tudatják, hogy az újonc lányok mezőnyében Kurcz Kata három dobószámban állt rajthoz. Gaál László tanítványa diszkoszvetésben harmadik, gerelyhajításban ötödik, míg súlylökésben szintén harmadik helyet szerezte meg. 

Gyányi Zsombor 1500 méteres akadályfutásban és 3000 méteres síkfutásban mérettette meg magát. Közlik, hogy mindkét versenyszámban jelentősen megjavította egyéni csúcsát és kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára, amely eredményt 14 évesen ért el az U16-os korosztályban.

Tájékoztatnak továbbá, hogy Barna Tamás is kiváló szereplést nyújtott, 100 méteres síkfutásban mindössze két századmásodperccel maradt le a nagy döntőről. Tamás 100 méteres gátfutásban egyéni csúccsal a negyedik helyen ért célba.

Dicséretet érdemel még Töttős Eszter is, aki mindkét sprintszámában egyéni csúccsal remekelt a „B” döntőben. Végh Zsombor 600 méteren és 2000 méteren is élete legjobbját futotta, és a rövidebb távon hetedik helyen ért célba. Merk Bálint magasugrásban, Zsiga Levente súlylökésben, Frei Nóra pedig 80 méteres gátfutásban ért el egyéni csúcsot – írják a beszámolóban.

(Szekszárdi Sportközpont)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ