Ketten őrizetben, az utasokat még keresik a hatóságok

Fotó: police.hu
2020. Október 01. 13:53
Őrizetbe vették annak az autónak az olasz sofőrjét és tunéziai utasát, amellyel Dunaföldvár térségében akartak elmenekülni a rendőri ellenőrzés alól.

Frissítés 14:30

Az autós meneküléséről videófelvételt is készített a rendőrség munkatársa. Kérik, hogy aki 2020. szeptember 30-án délután fél öt körül Dunaföldvár térségében a 6-os számú főúton közlekedett, és találkozott a videón, valamint a fényképfelvételen látható fekete színű Chryslerrel, jelentkezzen személyesen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Szekszárd, Mészáros Lázár u. 19-21. szám alatt, hívja a 06-74-501-106-os telefonszámot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai szeptember 30-án délután akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú személygépkocsit az M6-os autópálya paksi szakaszán, a jármű vezetője azonban rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott. Az egyenruhások követték az autót, melynek sofőrje miután letért az autópályáról a 6-os főúton keresztül Dunaföldvár felé hajtott, ahol egy gyár területén megállt. A sofőr és utasai, miután kocsival nem tudtak tovább menekülni, kiugrottak és a Duna irányába szaladtak. Az egyenruhások a menekülők után futottak, akik közül egy férfit a vízből húzott ki a rendőrség egyik munkatársa.

Az elsődleges adatgyűjtés során kiderült, hogy az elfogott, olasz okmányokkal rendelkező férfi vezette az autót. A kocsiban vele utazott egy tunéziai állampolgárságú személy is, akit az este folyamán szintén elfogtak. Az 51 éves olasz és az 55 éves tunéziai férfival szemben embercsempészés bűntett miatt indítottak eljárást. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és a Szekszárdi Járási Ügyészségnek előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A kocsi utasait jelenleg is keresik. Kérik, hogy aki Dunaföldvár környékén magyarul nem beszélő, gyanúsan viselkedő személyekkel találkozik, azonnal értesítse a Dunaföldvári Rendőrőrsöt, vagy tegyen bejelentést a 112-es segélyhívóra.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ