Egyetlen nap alatt több mint negyvenszer riasztották a megye tűzoltóit

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2020. Október 07. 11:00
A Dunántúlon végighaladó viharos időjárás Tolna megyét is érintette.

A vasárnapi viharos időjárás következtében összesen 41 alkalommal riasztották megyénkben a tűzoltó szereket – adta hírül keddi közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Közölték, hogy az események többnyire fakidőlésekkel, ágleszakadással járó műszaki beavatkozásokat jelentettek. A méretes faágak és fák több esetben útra, háztetőre, távközlési vagy vasúti felsővezetékre szakadtak, vagy dőltek. A kárhelyszíneken motoros láncfűrésszel, kézi erővel, egyéb tűzoltó szakfelszerelésekkel és különleges tűzoltószerekkel avatkozott be a riasztott állomány.

Tájékoztattak, hogy Gyulaj településről 16 riasztás érkezett, emellett Kaposszekcső, Szakály, Tamási, Kapospula, Attala, Döbrököz, Dombóvár, Regöly, Mágocs, Miszla, Udvari, Gyönk, Fadd-Dombori, Pusztahencse, Dalmand településeken történt káresetekhez is vonultak a lánglovagok.

Gyulaj községben, a Petőfi utcában két esetben is lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a lakóházak sérülései következtében. Kaposszekcső vasútállomás melletti szakaszon egy vasúti felsővezetékre dőlt fa miatt szünetelt a forgalom, amely a sásdi hivatásos tűzoltók műszaki mentését követően indult újra. Regöly, Majsa pusztán egy gyökeresen kidőlt fenyőfához vonultak Tamási önkormányzati tűzoltók, akik egy kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével darabolták fel a ház tetőszerkezetére támaszkodó örökzöldet.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ