Szakmákat népszerűsítő pályaműveket vár az iparkamara

Illusztráció: Pixabay
2020. Október 14. 09:10
Diákok részére hirdetett pályázatot a Tolna megyei szervezet, a kreatív munkákat értékes díjakkal jutalmazzák.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén harmadik alkalommal indította el a SzakmAréna elnevezésű, diákokat megszólító pályaorientációs rendezvényét. Az eseménysorozat célja, hogy a pályaválasztás előtt álló felső tagozatos tanulók megismerkedhessenek az egyes szakmákkal, egyszerűbbé téve a döntést a szakmaválasztást illetően. Legutóbb szeptember 10-én, Tamásiban nyújtottak betekintést különböző szakmák rejtelmeibe, míg a megyeszékhelyre tervezett esemény elmaradt a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Illés Orsolya – a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztályának stratégiai koordinátora – rádiónknak elmondta, hogy az elmaradt rendezvényt két pályázattal pótolják, segítve ezzel a Szekszárdon és környékén élő diákokat is a szakmaválasztásban.

Tájékoztatott, hogy a Tolna megyében élő alsó tagozatos diákok részére „Mi leszek, ha nagy leszek?” címmel, míg a felső tagozatos diákok „Tudatosan tanulj tovább! Milyen a jövő szakembere 2050-ben?” elnevezéssel hirdettek rajzversenyt.  

– A pályázat célja a szakmatanulás népszerűsítése. Ösztönözni szeretnénk a résztvevőket arra, hogy információkat gyűjtsenek a verseny témájával kapcsolatban. A megszerzett ismeretek segítségével alakítsák ki saját álláspontjukat és elképzeléseiket, kreatív módon, szabadon választott technikával mutassák be az általuk választott szakmát – fogalmazott Illés Orsolya.

Az elkészült pályamunkákat a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara címére (Szekszárd, Arany János u. 23-25) kell eljuttatni 2020. október 16. 12 óráig. Mindkét korcsoportban az első három helyezettet díjazzák, így az I. helyezett 20.000 forint, a II. helyezett 15.000 forint, a III. helyezett 10.000 forint értékű ajándékcsomagban részesül.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy másik pályázatával a szakközépiskolákban szakmát tanuló diákokat szólítja meg. A diákok maximum 3 fős csoportokban készíthetnek egy 2-3 perces kisvideót, amelyben a már általuk tanult szakmát mutatják be, népszerűsítik a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. A megmérettetésre legkésőbb 2020. október 16-ig lehet jelentkezni, az elkészült munkák leadási határideje pedig 2020. november 20-a. A három legjobb pályaművet jutalmazzák, így az I. helyezett tabletet, a II. helyezett hangszórót, míg a III. helyezett vezeték nélküli fülhallgatót nyerhet.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ