Mutatjuk, hogyan kérhet információt a megyei kórház fertőző osztályán ápolt családtagjáról

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Október 14. 12:59
Információs központot hoz létre a Balassa János Kórház.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház kiemelten fontosnak tartja a koronavírusos betegek hozzátartozóinak korrekt és megfelelő tájékoztatását, ezért a kórházban információs központot hoznak létre – közölte honlapján hétfőn a megyei intézmény.

Ismertetik, hogy a biztonságos kórházi működés és a sikeres gyógykezelés érdekében, a fertőző osztályon ápolt betegekről történő informálódás és a velük való kapcsolattatás kizárólag az alábbi tudnivalók ismeretében és szabályok betartásával lehetséges.

Mint írják, munkanapokon 8:00-tól 15:00-ig a 0630/0186115-es telefonszámon várják a kórházban ápolt COVID-pozitív betegek hozzátartozóinak, gondozóinak hívását. A kórház munkatársa rögzíti az érdeklődő elérhetőségét, a beteg adatait, valamint a rokonsági fokot és ezt követően, tájékoztatásra jogosult munkatársuk 24 órán belül visszahívja.

Érdeklődésüket e-mailben is fogadják a szdjarvanykorhaz@tmkorhaz.hu címen, az alábbi adatok megadásával:

  • beteg neve, születési helye, ideje, anyja neve, lakcíme
  • az érdeklődő telefonszáma, e-mail címe
  • a beteggel fennálló rokonsági fok, vagy intézményi érdeklődés esetén az intézmény nevének, székhelyének megadása.

Kérik, hogy a családból, illetve az intézményekből (szociális otthon) naponta egy alkalommal, egy személy érdeklődjön, illetve egy beteg esetében lehetőleg ugyanaz a személy tartsa a kapcsolatot kórházzal.

A betegek minél hatékonyabb ellátása, orvosaink, szakdolgozóink járványhelyzetre kialakított munkafolyamatainak biztosítása érdekében kérjük szíves türelmüket és együttműködésüket! – áll az intézmény honlapján.

Mint ismeretes, a Balassa János Kórházban is teljes látogatási tilalom van érvényben.  

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)  

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ