Országos tisztifőorvos: a héten megérkezik az influenza elleni védőoltás

Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook
2020. Október 14. 14:29
A védőoltás legkésőbb október 20-ig minden praxisban ott lesz.

Ezen a héten minden háziorvosi praxisba megérkezik az influenza elleni védőoltás, közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán – tudósít az MTI.

Müller Cecília arra kérte a koronavírus szempontjából magas kockázatú csoportokba tartozó betegeket, hogy éljenek az ingyenes védőoltás lehetőségével. A védőoltás legkésőbb október 20-ig minden praxisban ott lesz, vannak olyan praxisok, amelyek már meg is kezdték a beadását - tette hozzá.

Elmondta: a csoportosulások elkerülése érdekében október 23-án központi eseményként csak zászlófelvonás és díjátadás lesz; a tisztifőorvos az önkormányzatoktól és más szervezetektől is azt kérte, ezt tekintsék mértékadónak. Beszámolt arról is, hogy az egészségügyben tavasszal kezdődött szakmai képzéseken júliusig 26 046-an vettek részt, a teljes képzési programot 4434 orvos, 15 545 ápoló és 1901 segédápoló végezte el.

A koronavirus.gov.hu ma közölte, hogy hazánkban 920 fővel emelkedett az igazolt COVID-19 fertőzöttek száma és elhunyt 27 idős krónikus beteg, a szerdai adatok szerint Tolna megyében 381 beazonosított fertőzött van.

(MTI, koronavirus.gov.hu) 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ